BeNeLux Pedestrian Boardwalk

From Wazeopedia
This page is a translated version of the page Benelux Pedestrian Boardwalk and the translation is 100% complete.

Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎français • ‎Lëtzebuergesch • ‎Nederlands
Flag of Benelux.png BeNeLux Community Wegtypes Plaatsen Forum WME Flag of Benelux.png

Benelux announcement:

You're looking at the old outdated legacy BeNeLux Wiki.

The current BeNeLux Wazeopdedia Wiki can be found at here. -.


Een veelgestelde vraag is "hoe moeten niet-berijdbare wegen ingetekend worden?". Het antwoord op deze vraag vind je in Benelux Niet-berijdbare wegen

Pedestrian Boardwalks worden gebruikt voor alle wegen waar wagens niet kunnen rijden en waar ook nooit een bestemming langs kan liggen:

  • Fietspaden
  • Wandelpaden

Pedestrian Boardwalks (PBs) zijn meestal niet nodig, omdat Waze alleen bedoeld is voor bestuurders. Ze worden dan ook alleen gebruikt als het bijdraagt aan de navigatie voor bestuurders!

Wanneer gebruik je Pedestrian Boardwalk:

In sommige gevallen is het toch nodig om een PB toe te voegen.

  • als navigatie onduidelijk is zonder
  • als de kaart onduidelijk is zonder

Hoe gebruik je Pedestrian Boardwalk

Als je denkt dat een Pedestrian Boardwalk moet worden toegevoegd volgens de bovenstaande richtlijnen, zorg er dan voor dat ze niet worden aangesloten op de berijdbare wegen. Dit zorgt er voor dat je nooit over deze segmenten heen kan worden geleid. De rijrichting van PBs wordt op "2-richtingen" gezet.

Alle benodigde PBs moeten worden gelocked op level 3.

Besef dat het toevoegen van voetgangers- en fietspaden zelfs kan leiden tot het gebruik van Waze door fietsers en voetgangers, wat de kaart en de verkeersinformatie zal vervormen. Ook al lijken ze geen kwaad te doen, de aanwezigheid ervan kan andere editors aanmoedigen om meer paden toe te voegen.

Hoe om te gaan met bestaande Pedestrian Boardwalks

Startende editors proberen de kaart vaak heel realistisch na te maken. Ook al is dat niet het doel van Waze, het is wel logisch dat dat gebeurt. Er zijn verschillende zienswijze hoe je met toegevoegde PBs om kunt gaan. Enerzijds kun je ze laten staan, wat dan echter weer aanleiding geeft tot het toevoegen van meer PBs. Anderszijds kun je ze verwijderen, maar worden ze wellicht steeds opnieuw toegevoegd. Daarom laten we dit over aan de lokale Area of Regio Manager.

Als je denkt dat een PB buiten je area beter kan worden verwijderd, neem dan contact op met local AM of RM. Als een PB recent is toegevoegd (korter dan 6 maanden geleden), neem dam dan contact op met de editor die het segment heeft toegevoegd. Bespreek de benodigde veranderingen, waarbij je kunt verwijzen naar deze pagina.

Het is belangrijk dat de PBs die nodig zijn voor navigatiedoeleinden worden gelocked op level 3, zodat ze niet zomaar kunnen worden verwijderd van de kaart.

Op deze manier zijn lokale AM en RM verantwoordelijk voor hoeveel PBs er worden geaccepteerd. Dat betekent dat er verschillen kunnen zijn per area.

Als je enige twijfel hebt over het gebruik van dit wegtype, overleg dan in het forum of op Slack©.


Road type Icon Street City Direction Lock
  • PB (alle andere)
Error creating thumbnail: Unable to save thumbnail to destination
  • Two way
  • 3


Flag of Benelux.png BeNeLux Community Wegtypes Plaatsen Forum WME Flag of Benelux.png